HENGERFEJ FELÚJÍTÁS

A hengerfej felújítása a gépjármű márkájától függetlenül egy összetett feladat, annak sikeressége és a hosszú motorélettartam a minőségi munkán és a megfelelő szakértelmen múlik!

HENGERFEJ FELÚJÍTÁS

A hengerfej felújítása a gépjármű márkájától függetlenül egy összetett feladat, annak sikeressége és a hosszú motorélettartam a minőségi munkán és a megfelelő szakértelmen múlik!
Miért érdemes
MŰHELYÜNKET VÁLASZTANIA?
Miért érdemes
MŰHELYÜNKET VÁLASZTANIA?
Image

Modern gépek, nagy alkatrész raktárkészlet

Műhelyünk mára az ország egyik legjobban felszerelt gépműhelyévé nőtte ki magát, a világ élvonalába tartozó legmodernebb gépekkel. Hatalmas raktárkészletünknek köszönhetően gyorsabban tudjuk kiszolgálni ügyfeleink igényeit.
Image

Széleskörű beszállítói kapcsolatok

Amennyiben ritka alkatrészre lenne szükség, nemzetközi kapcsolataink révén gyorsan be tudjuk szerezni azt.
Image

40 éves
tapasztalat

Széleskörű tapasztalattal rendelkezünk személyautók, mezőgazdasági gépek, kamionok, buszok, egyéb nagyteljesítményű motorok felújításában. Éves szinten sok száz elégedett ügyféllel büszkélkedhetünk.
Image

Kiterjesztett garancia

Műhelyünk által elvégzett munkáinkra 1 év kiterjesztett garanciát vállalunk, km megkötés nélkül.

HENGERFEJ FELÚJÍTÁSI

szolgáltatásunk elemei

Hengerfej szétszerelése

Nálunk, az Albert Műhelynél az első lépés a hengerfej felújítási munkálatok során a hengerfej szétszerelése. Műhelyünkbe a hengerfejek általában szelepre szerelve érkeznek. A szelepek kiszerelését egy speciális szeleprugóprés géppel végezzük. A szeleprugó lenyomása után eltávolítjuk a szelepékeket, majd kiszedjük a szelepeket a hengerfejből. A folyamat során leszereljük az olyan alkatrészeket, amelyek a felújítás során nem szükségesek, vagy akadályozzák a hatékony munkavégzést. A szétszerelést egy forróvizes nagynyomású tisztítás követi.

Repedésvizsgálat

A hengerfej víztereinek állapotát a repedésvizsgáló padon ellenőrizzük. Ehhez lezárjuk a vízterek nyílásait, és kompresszorral megnöveljük a levegő nyomását a vizsgált darabon. Egy speciális padhoz rögzítjük, amelynek segítségével forró vízbe eresztjük a hengerfejet - ezzel imitáljuk az üzemi működési körülményt. A vízben átforgatjuk, hogy meggyőződjünk arról, nincs-e repedés a hengerfejen. Ha található rajta repedés, akkor a repedésen keresztül buborékok hagyják el a hengerfejet.

Hegesztés AWI technológiával

A hengerfejek repedéseit hegesztéssel orvosolhatjuk. Egyes esetekben a repedést nagyobb méretűre marjuk, majd AWI technológiás hegesztéssel nagy tapasztalattal rendelkező szakembereink behegesztik a repedést. Ezen felújítás költséghatékonnyá teszi a motorfelújítást, ugyanis nem szükséges a repedés miatt új hengerfejet vásárolnunk.

Síkköszörülés

A motorikus alkatrészek tökéletes illesztései elengedhetetlenek a hengerfej felújításban. A hengerfej illeszkedő sík felületének megmunkálása kiemelten fontos, ugyanis ez az oldal zár össze a motorblokkal. A hengerfej egyenetlen felületű illeszkedősíkja miatt a hűtővíz a tömítés ellenére képes bejutni az égéstérbe, ezért szükséges a hengerfejek síkköszörülése. A síkköszörülést végezhetjük lapkás marás vagy szegmensköves technológiával egyaránt. A hengerfej anyaga dönti el, hogy mely megmunkálási módot választjuk. Síkköszörülést erre a célra tervezett síkköszörű gépekkel végezzük. A különböző hengerfejek és motorblokkok tökéletes megmunkálásának elérése érdekében műhelyünkben különböző síkolási folyamatokra más-más gépeket használunk.

Vonalfúrás

A vonalfúrás egy olyan munkafolyamat, amely során a hengerfejek vezérműtengelyeinek, és a motorblokkok főtengelyeinek tengelyház-furatait munkáljuk meg. A vonalfúrás század milliméter pontosságú, sorozatos furatok fúrására képes. A furatokat egy speciális vonalfúró géppel végezzük, amely pontosan egy tengelyen lévő furatok elkészítésére alkalmas.

Szelepfészek marás

A hengerfejek szelepjeinek pontos illeszkedését a pontosan megmunkált szeleppel, a jól illesztett szelepvezetővel és a tökéletesen megmunkált szelepfészekkel érhetjük el. A minőségi szelepfészek megmunkálást szelepfészekmaró gépekkel végezzük. A szelepülék megmunkálása hozzájárul a megfelelő kompresszióhoz. Műhelyünkben a CNC-s technológiának köszönhetően pontos és precíz szelepfészekmarást hajtunk végre.

Szelepköszörülés

A szelepköszörülés a hengerfejben található szelepek köszörülésének munkafolyamata. A szelepeknek a szelepfészekbe illeszkedéséhez elengedhetetlen a pontos méret és szög. A szelepköszörű gépeinkkel a szelepeket igazítjuk méretre. A szelepek megmunkálásával megmenthetjük a szelepeket és nem szükséges a motorfelújításhoz új szelepeket szerelni a hengerfejbe.
Tekintsen be műhelyünk

MUNKAFOLYAMATAIBA!

Hengerfej bevizsgálás ára

A hengerfej felújítás egy összetett és magas szintű precizitást igénylő feladat. A motorok összetettsége és a számtalan meghibásodási fajtája miatt rengeteg működésbeli probléma léphet fel. Így a felújítás legelső lépése a hibafeltárás. Műhelyünkben az árajánlat adása előtt egy bevizsgáláson esik át a hengerfej, hogy pontos képet kapjunk az állapotáról. Árajánlatot csak a meghibásodás feltárása után adunk, hogy Ön tisztában lehessen a felújítás költségeivel.

Bevizsgálás lépései:

Szállítás
Az ügyfeleink kényelme és a felújítás hatékonysága érdekében nagy rugalmassággal dolgozunk, ezért műhelyünkben a felújítás szállítással is kérhető! Futárszolgálatot küldünk a csomagért, ám a nagyobb, raklapos méretű hengerfejek szállítását is meg tudjuk oldani.

A bevizsgálás díja műhelyünkben a hengerfej méretétől, állapotától függően, a munka méretéhez képest jelképes, nettó 24800 ft-ról indul. Természetesen ez az összeg haszongépeknél, nagyobb vagy összetettebb hengerfejeknél magasabb lehet. Az árajánlat tartalmazza a teljes szétszerelési, mosási, nyomáspróbázási és bevizsgálási folyamat díját, így amennyiben elfogadja az ajánlatunkat a felújításra, akkor ezek díját már nem kell megfizetni. Egyedi szállítás esetén a bevizsgálás díja a szállítás költségével bővül.

Keressen minket bizalommal és legyen ön is elégedett partnerünk!

Image

SZÁLLÍTÁSI LEHETŐSÉGEK

az ország bármely pontjáról
A nagyobb méretű tehergépjármű hengerfejek és mezőgazdasági gépek esetén a szállítás komoly logisztikai kérdést jelenthet, de műhelyünk erre a problémára is kínál megoldást!

Amennyiben szükséges, műhelyünk gondoskodik arról, hogy a felújítandó hengerfej könnyedén eljusson hozzánk. A háztól-házig szállítási szolgáltatásunk leegyszerűsíti Önnek a felújítással járó ingázást. Ha szükséges, elhozzuk az Ön telephelyéről a felújításra szoruló munkadarabot és ha végeztünk a munkafolyamattal, visszavisszük Önnek.
A szállításnak több módja is lehetséges.
A csomagküldés elsődleges és legrugalmasabb megoldása a GLS, MPL vagy az Innight szolgáltatása. A csomagot az ezekre a szolgáltatásokra vonatkozó szabályok szerint kell összeállítani. Csak tiszta, olajmentes csomagok szállítását vállalják, dobozba csomagolva. A nagyobb, raklapos áruk szállítását az Innight futárszolgálat biztosítja.

A speciális vagy nehéz hengerfejek fuvarozását mi vállaljuk. Gépműhelyünk több, erre a célra fenntartott gépjárművel rendelkezik. Amennyiben nem megoldható a futárszolgálattal való csomagküldés lebonyolítása, abban az esetben saját járművünkkel megyünk el a felújításra szoruló motorokért. A flottánkban különböző méretű hengerfejek szállításához különböző típusú gépjárművek állnak rendelkezésre, így a nagy méretű szállítmány nem jelent akadályt.

A csomagküldés elsődleges és legrugalmasabb megoldása a GLS, MPL vagy az Innight szolgáltatása. A csomagot az ezekre a szolgáltatásokra vonatkozó szabályok szerint kell összeállítani. Csak tiszta, olajmentes csomagok szállítását vállalják, dobozba csomagolva. A nagyobb, raklapos áruk szállítását az Innight futárszolgálat biztosítja.
A speciális vagy nehéz hengerfejek fuvarozását mi vállaljuk. Gépműhelyünk több, erre a célra fenntartott gépjárművel rendelkezik. Amennyiben nem emgoldható a futárszolgálattal való csomagküldés lebonyolítása, abban az esetben saját járművünkkel megyünk el a felújításra szoruló motorokért. A flottánkban különböző méretű hengerfejek szállításához különböző típusú gépjárművek állnak rendelkezésre, így a nagy méretű szállítmány nem jelent akadályt.
Image

KAPCSOLAT

Szeretné, hogy a hengerfejét egy profi csapat korszerű technológiával újatsa fel?

Vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy a motor ismét maximális teljesítménnyel, újult erővel dolgozhasson!

GÉPMŰHELY ELÉRHETŐSÉGEI

Mobil, Viber, WhatsApp: (+36) (30) 415-3661
Szervízvezető: tamas.sos@albertmuhely.hu
Központi E-mail: info@albertmuhely.hu
Skype: albertmuhely.tamas
Facebook: Facebook

Global (Mobile)