MOTORFELÚJÍTÁS

A motorfelújítás a gépjárműmotor márkájától függetlenül egy összetett feladat, annak sikeressége és a hosszú futásteljesítmény a minőségi munkán és a megfelelő szakértelmen múlik!

MOTORFELÚJÍTÁS

A motorfelújítás a gépjárműmotor márkájától függetlenül egy összetett feladat, annak sikeressége és a hosszú futásteljesítmény a minőségi munkán és a megfelelő szakértelmen múlik!
Miért érdemes
MŰHELYÜNKET VÁLASZTANIA?
Miért érdemes
MŰHELYÜNKET VÁLASZTANIA?
Image

Modern gépek, nagy alkatrész raktárkészlet

Műhelyünk mára az ország egyik legjobban felszerelt gépműhelyévé nőtte ki magát, a világ élvonalába tartozó legmodernebb gépekkel. Hatalmas raktárkészletünknek köszönhetően gyorsabban tudjuk kiszolgálni ügyfeleink igényeit.
Image

Széleskörű beszállítói kapcsolatok

Amennyiben ritka alkatrészre lenne szükség, nemzetközi kapcsolataink révén gyorsan be tudjuk szerezni azt.
Image

40 éves
tapasztalat

Széleskörű tapasztalattal rendelkezünk személyautók, mezőgazdasági gépek, kamionok, buszok, egyéb nagyteljesítményű motorok felújításában. Éves szinten sok száz elégedett ügyféllel büszkélkedhetünk.
Image

Kiterjesztett garancia

Műhelyünk által elvégzett munkáinkra 1 év kiterjesztett garanciát vállalunk, km megkötés nélkül.

MOTORFELÚJÍTÁSI

szolgáltatásunk elemei

Hajtókar megmunkálás

A forgattyúsház egyik legfontosabb alkatrésze a hajtókar. A hajtókar a robbanás hatására létrejött vertikális mozgást alakítja át a főtengelyen forgó mozgássá. A hajtókarfúrás segít az egyedi és drága meghibásodott hajtókarok megmentésében, ugyanis az újrafúrás miatt nem szükséges új hajtókart vásárolnunk a motorfelújításkor. A hajtókarfúrás egy olyan munkafolyamat, amelynél a meghibásodott, kikopott furatot újrafúrjuk, és új csapágyat teszünk a hajtókarba. Egy másik hajtókarfúrási módszer, amikor a főtengelyre szerelt oldaláról a szétszerelt félkör gyűrű illeszkedési pontjából leköszörülünk. Összeszereléskor a kissé ellipszis alakúra formálódott belső furatot a gyári méretre újrafúrjuk.

Hengerfúrás CNC motorblokk megmunkáló központon

A motorblokkban a hengerekben mozognak a dugattyúk. A hengerek idővel a mozgás hatására anyaghiba, alultervezés, tuning miatti túlterhelés, nem megfelelő kenés miatt megrepedhetnek, elkophatnak …

Ilyenkor a legjobb megoldás a hengerfúrás. Több lehetőségünk is van a hengerfelújításra. Kifúrjuk a hengert nagyobb átmérőjűre, ezzel eltávolítva a hibás felületet, majd javító méretezésű dugattyúkat szerelünk a blokkba. Vagy akkora sugarúra munkáljuk meg a hengert, hogy hengerperselyt tudjunk belepréselni, így teljesen új, tökéletes felület keletkezik és ismét használhatjuk az alap méretezésű dugattyúkat.

A hengerfúrást CNC technológiával végezzük. A hengerfúrást a motorfelújító munkálatokban követnie kell egy hónolási munkafolyamatnak, hogy a henger fala felhónolva speciális felületű legyen, ami segíti a kompresszió megtartását, ugyanakkor megfelelő kenést biztosít a dugattyú oldalfalának.

Főtengely-köszörülés

A főtengely a forgattyúsház azon alkatrésze, amely a dugattyúk lineáris mozgását a hajtókarok segítségével átalakítja forgó mozgássá és továbbítja a hajtáslánc további alkatrészeinek. A hibás főtengelyek műhelyünkben többlépéses felújítási folyamaton esnek át. Előszöris megállapítjuk, hogy milyen az alkatrész anyagfelületének állapota. Egy mágneses főtengely repedésvizsgáló géppel állapítjuk meg, hogy találhatóak-e rajta mikrorepedések. Ha a főtengely vonalában deformáció van, akkor egy speciális hidraulikus, nagynyomású szerkezettel egyenesítjük ki a főtengelyt. A főtengelyek csapjainak köszörülésével és polírozásával újra megfelelő felületű alkatrészt hozunk létre. Mivel a főtengely nyugvóponti, illetve hajtókarcsapjainak átmérője csökkent, ezért túlméretes csapágyazásra van szükség. A főtengelyek igen drága alkatrészek, ezért, ha a meghibásodás állapota még megengedi a felújítást, akkor megéri helyreállítani az alkatrészt.

Vonalfúrás

A vonalfúrás egy olyan munkafolyamat, amely során a hengerfejek vezérműtengelyeinek, a motorblokkok főtengelyeinek tengelyház furatait munkáljuk meg. A vonalfúrás század milliméter pontosságú, sorozatos furatok újrafúrására képes. A furatokat egy speciális vonalfúró géppel végezzük, amely pontosan egy tengelyen lévő furatok elkészítésére alkalmas.
Tekintsen be műhelyünk

MUNKAFOLYAMATAIBA!

Motor bevizsgálás ára

A motorfelújítás egy bonyolult és magas szintű precizitást igénylő feladat. A motorok összetettsége és a számtalan meghibásodási fajtája miatt rengeteg probléma léphet fel a működésében. Így bármely motorfelújítás legelső lépése a hibafeltárás. Műhelyünkben az árajánlat adása előtt egy bevizsgáláson esik át a motor, hogy pontos képet kapjunk az állapotáról. Árajánlatot csak a meghibásodás feltárása után adunk, hogy ön tisztába lehessen felújítás költségeivel.

Bevizsgálás lépései:

Szállítás
Az ügyfeleink kényelme és a felújítás hatékonysága érdekében nagy rugalmassággal dolgozunk, ezért műhelyünkben a felújítás szállítással is kérhető! Szerződött futárszolgálatot küldünk a csomagért, ám a nagyobb, raklapos méretű motorok szállítását is meg tudjuk oldani.

A bevizsgálás díja műhelyünkben a motor méretétől, állapotától függően, a munka méretéhez képest jelképes, nettó 34800 ft-ról indul. Természetesen ez az összeg haszongépeknél, nagyobb vagy összetettebb motoroknál magasabb lehet. Az árajánlat tartalmazza a teljes szétszerelési, mosási, nyomáspróbázási és bevizsgálási folyamat díját, így amennyiben elfogadja az ajánlatunkat a felújításra, akkor ezek díját már nem kell megfizetni. Egyedi szállítás esetén a bevizsgálás díja a szállítás költségével bővül.

Keressen minket bizalommal és legyen ön is elégedett partnerünk!

Image

SZÁLLÍTÁSI LEHETŐSÉGEK

az ország bármely pontjáról
A nagyobb méretű tehergépjármű hengerfejek és mezőgazdasági gépek esetén a szállítás komoly logisztikai kérdést jelenthet, de műhelyünk erre a problémára is kínál megoldást!

Amennyiben szükséges, műhelyünk gondoskodik arról, hogy a felújítandó hengerfej könnyedén eljusson hozzánk. A háztól-házig szállítási szolgáltatásunk leegyszerűsíti Önnek a felújítással járó ingázást. Ha szükséges, elhozzuk az Ön telephelyéről a felújításra szoruló munkadarabot és ha végeztünk a munkafolyamattal, visszavisszük Önnek.
A szállításnak több módja is lehetséges.
A csomagküldés elsődleges és legrugalmasabb megoldása a GLS, MPL szolgáltatása. A csomagot az ezekre a szolgáltatásokra vonatkozó szabályok szerint kell összeállítani. Csak tiszta, olajmentes csomagok szállítását vállalják, dobozba csomagolva.

A speciális vagy nehéz hengerfejek fuvarozását is megoldjuk. Gépműhelyünk több, erre a célra fenntartott gépjárművel rendelkezik. Amennyiben nem megoldható a futárszolgálattal való csomagküldés lebonyolítása, abban az esetben egyes esetekben saját járművünkkel megyünk el a felújításra szoruló motorokért. A flottánkban különböző méretű hengerfejek szállításához különböző típusú gépjárművek állnak rendelkezésre, így a nagy méretű szállítmány nem jelent akadályt.

A csomagküldés elsődleges és legrugalmasabb megoldása a GLS, MPL vagy az Innight szolgáltatása. A csomagot az ezekre a szolgáltatásokra vonatkozó szabályok szerint kell összeállítani. Csak tiszta, olajmentes csomagok szállítását vállalják, dobozba csomagolva. A nagyobb, raklapos áruk szállítását az Innight futárszolgálat biztosítja.
A speciális vagy nehéz hengerfejek fuvarozását mi vállaljuk. Gépműhelyünk több, erre a célra fenntartott gépjárművel rendelkezik. Amennyiben nem megoldható a futárszolgálattal való csomagküldés lebonyolítása, abban az esetben saját járművünkkel megyünk el a felújításra szoruló motorokért. A flottánkban különböző méretű hengerfejek szállításához különböző típusú gépjárművek állnak rendelkezésre, így a nagy méretű szállítmány nem jelent akadályt.
Image

KAPCSOLAT

Szeretné, hogy a hengerfejét egy profi csapat korszerű technológiával újatsa fel?

Vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy a motor ismét maximális teljesítménnyel, újult erővel dolgozhasson!

GÉPMŰHELY ELÉRHETŐSÉGEI

Mobil, Viber, WhatsApp: (+36) (30) 415-3661
Szervízvezető: tamas.sos@albertmuhely.hu
Központi E-mail: info@albertmuhely.hu
Skype: albertmuhely.tamas
Facebook: Facebook

Global (Mobile)